Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

KONKURS: Co zielonogórzanie jedzą na śniadanie? Odpowiedz i wygraj zestaw książek kulinarnych

red.
wydawnictwo Insignis
Do wygrania zestaw kulinarnych książek: "Szalony grill", "Sezonowe słodkości" oraz "Rodzinne przysmaki". Nie czekaj i już dzisiaj zaproponuj nam śniadanie.

Co zielonogórzanie jedzą na śniadanie? Czekamy na Wasze propozycje. Wystarczy opublikować zdjęcie śniadania i krótki opis. Na zgłoszenia czekamy do środy 13 maja. A już 14 maja rozpocznie się głosowanie za pomocą tzw. "klików". Każdy będzie mógł oddać 3 głosy na każdą z propozycji do 17 maja, do godz. 18.59.

ZGŁOSZENIA DO PLEBISCYTU: ZAPROPONUJ ŚNIADANIE

A co do wygrania? Nagrodzimy dwa pierwsze miejsca (czyli te propozycje, które otrzymają najwięcej punktów.) zestawami rewelacyjnych książek.

22 kwietnia nakładem Wydawnictwa Insignis ukazały się trzy książki o tematyce kulinarnej: Food Tube Jamiego Olivera przedstawia:
1. Szalony grill, zbiór 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie. Ich autorem jest jedna z gwiazd Food Tube’a – DJ BBQ. „Dzięki przepisom w tej książce, śmiesznym filmikom DJ’a BBQ na Food Tubie i odrobinie zaangażowania twoje grillowanie już nigdy nie będzie takie samo” Jamie Oliver Amerykański didżej i mistrz rusztu DJ BBQ uwielbia gotować na prawdziwym ogniu – kocha pieczone powoli i łagodnie wielkie kawały mięsa i dania przyrządzane szybko i wściekle dla tabunów ludzi. Pokazuje też masę świetnych dodatków i marynat, które sprawią, że padniesz z wrażenia. Wśród rewelacyjnych przepisów DJ’a BBQ znajdziesz: kurczaka wędzonego w dymie wiśniowym, bombowe burgery, klasyczny teksaski mostek, kandyzowany filet wieprzowy, zabójcze rybne tacos czy grillowane plastry pomidorów. Christian Stevenson alias DJ BBQ, człowiek o wielu talentach, jest felietonistą magazynu „FHM”, dostał Baftę za swój program RAD, a jego fantastyczny foodtruck w 2013 roku zdobył tytuł Best BBQ Shack w Brighton. Dzięki tej książce odmienisz swoje grillowanie i przygotujesz ucztę, której nikt się nie oprze.
2. Sezonowe słodkości, zbiór 50 pysznie pomysłowych, niesamowitych przepisów na ciasta i babeczki jednej z autorek Food Tube’a – Cupcake Jemmy.
„Przepisy podzielone są na pory roku, dzięki czemu będziecie mogli swobodnie wybierać propozycje na każdy sezon. Książka może jest niewielka, ale za to nafaszerowana genialnymi przepisami” - Jamie Oliver.
Jako właścicielka Crumbs & Doilies, jednej z najbardziej kreatywnych londyńskich cukierni, Jemma dzieli się swoimi przepisami zarówno na proste, codzienne słodkie wypieki, jak i efektowne, przypisane porom roku odjazdowe ciasta. Zawierające dokładne instrukcje i praktyczne porady oraz wskazówki Sezonowe słodkości to pięknie pokazany zbiór przepisów, do których będziecie chcieli wracać, takich jak na przykład imponujący falisty tort malinowy, ekstracytrynowy tort bezowy, rozbrajające ciasto czekoladowe, a także babeczki sernikowo-jagodowe, maślano-popcornowe, kremowo-ciasteczkowe, takie o nazwie „Bałagan w Eton” i wiele innych.
Jemma Wilson zawodowo zajęła się pieczeniem, pracując dla sławnej piekarni Rose Bakery, jeszcze zanim w 2006 roku otworzyła własny biznes. Od tego czasu Crumbs & Doilies stała się jedną z najbardziej poważanych cukierni i zyskała jako pracowników najlepszych piekarzy ciast i babeczek w Londynie, którzy kładą nacisk na wysoką jakość produktów, odważne mieszanie smaków, piękną dekorację wypieków i wrażliwość na szczegóły, o które to elementy Jemma dba w każdym swoim przepisie.

3. Rodzinne przysmaki to wybór 50 sycących codziennych dań Kerryann Dunlop z Food Tube’a Jamiego Olivera. „Kerryann to wielka osobowość, niezwykle ciepła, opiekuńcza, łagodna – z jej przepisami i praktycznymi wskazówkami zyskujesz masę przepisów, które będą ci służyć latami”. Jamie Oliver Kerryann swoim rozsądnym podejściem do tworzenia przyjemnych rodzinnych przysmaków pokazuje, że z łatwością można przygotować pyszne dania, nie wydając na nie zbyt wiele. Jej liczne rady i sztuczki pozwolą wam wydobyć pełnię smaku ze świeżych, prostych i tanich produktów. W książce przedstawia nowe wersje klasycznych dań z mięsa, ryb i warzyw: domowe paluszki rybne, miętowe purée z groszku, kalafiorowe curry z ziemniakami i ciecierzycą, kotleciki jagnięce z sałatką z bakłażana i jogurtem ogórkowo-miętowym. Widzowie po raz pierwszy mogli ją zobaczyć jako jedną z praktykantek w Fifteen Jamiego Olivera na Channel 4. Pochodząca z Hackney we wschodnim Londynie Kerryann pracowała jako kelnerka, nim stała się uczennicą Jamiego i jej życie całkowicie się zmieniło. Doświadczenie, które zdobyła, pracując jednocześnie jako szef kuchni i pełnoetatowa mama, sprawiło, że Rodzinne przysmaki to wyśmienity przewodnik po prostych.
źródło: Wydawnictwo Insignis

Dwa zestawy tych ciekawych książek czekają na Was! Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie:)

od 7 lat
Wideo

echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na zielonagora.naszemiasto.pl Nasze Miasto