Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

KONKURS: Do wygrania zestaw książek: "Uczta dla maluszka" i "Superkoktajle" [WYNIKI]

red/wydawnictwo Zwierciadło
wydawnictwo Zwierciadło
Mamy dla Was ciekawą propozycję. Zapraszamy do wzięcia udziału w naszym konkursie, a do wygrania trzy zestawy najnowszych książek, które ukazały się nakładem wydawnictwa Zwierciadło.

Trzy najciekawsze odpowiedzi nagrodzimy zestawami książek. Niedawno pojawiły się na półkach w księgarniach i już robią furorę. Lubisz zdrowo jeść i smacznie gotować? Weź udział w konkursie!
1. UCZTA DLA MALUSZKA

Po sukcesie książki Uczta dla dwojga – czyli dla mamy i maluszka w brzuszku, pisanej w czasie ciąży Katarzyny
Błażejewskiej-Stuhr, przyszedł czas na książkę Uczta dla maluszka. Jest to książka o żywieniu dziecka między
szóstym miesiącem, a szóstym rokiem życia. Smaki z dzieciństwa wspominamy całe życie. Od
rodziców zależy, czy dziecko w przyszłości intuicyjnie wybierze jabłko zamiast drożdżówki. Warto budować w
dzieciach zdrowe nawyki od początku żeby z dzieciństwem kojarzył mu się koktajl owocowy a nie
napoje gazowane.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr i Monika Mrozowska ponownie dzielą się fachową wiedzą, doświadczeniem i
unikatową kreatywnością. Można ich zaczerpnąć z Książki Uczta dla Maluszka.

Po uczcie dla Dwojga, czas na Maluszka
Katarzyna Błażejewska-Stuhr i Monika Mrozowska pokazały, że tworzą zgrany tandem w pisaniu o dietetyce
dziecięcej w sposób kompetentny i atrakcyjny. Dowodem jest ciepłe przyjęcie przez mamy książki o
żywieniu w ciąży – Uczta dla Dwojga. Po narodzinach i okresie karmienia mlekiem, przychodzi czas na
zmiany – na Ucztę dla Maluszka. Autorki kolejną książką nie tylko pomagają podtrzymać zdrowe żywienie dziecka, już po jego narodzinach. Serwują zestaw przepisów i inspiracji pozawala na budowanie w Maluszku zdrowych nawyków żywieniowych już od szóstego miesiąca życia. Przepisy łączą w sobie wiedzę fachową o wartościach odżywczych, niezbędnych dla prawidłowego rozwoju malucha i kreatywność w propozycjach podania dań. Stają się zdrowe, smaczne a jednocześnie atrakcyjne wizualnie i smakowo uczty dla Maluszka. Można
zapomnieć o nudnych papkach ze słoika. Warzywa to najważniejsze składniki diety dzieci. Nie tylko dlatego, że powinny znajdować się niemal w każdym posiłku, ale głównie dlatego, że nauczenie dzieci jedzenia warzyw od początku będzie niezastąpionym wkładem w ich rozwój i zdrowie.
Wydawnictwo Zwierciadło Sp. z o.o.

O autorkach:
Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i – co ważne – naturalne. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Koktajle
dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu, Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo oraz Koktajle dla zdrowia i urody, czyli zdrowo, smacznie, wyjątkowo.
Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana. Autorka i współautorka książek kulinarnych – m.in. Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie. Ekologiczna, Ekonomiczna
Kuchnia (Wydawnictwo Zwierciadło). Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.

2.Superfoods na codzień, czyli zdrowo podkręć swoje koktajle
Po wspaniałym sukcesie serii trzech książek Koktajle, dla zdrowia i urody Katarzyna Błażejewska-Stuhr postanowiła zaserwować przepisy na zdrowe koktajle z superfoods. Czyli produktów o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamin i minerałów. Superkoktajle to przede wszystkim zestaw smakowitych
i najzdrowszych przepisów na koktajle, ale też źródło inspiracji do tworzenia własnych superkompozycji. Książka
uświadamia, jak wiele produktów typu superfoods polskiego pochodzenia jest dostępnych dokoła nas, na co
dzień. Czas zacząć z tej wiedzy korzystać dla własnego superzdrowia!
Superfoods nadal mocno kojarzą się z produktami egzotycznymi i trudno dostępnymi, takimi jak jagody goji,
komosa ryżowa, spirulina lub chlorella. Są cenione, jako produkty o najwyższej zawartości antyoksydantów,
błonnika, minerałów, właściwości przyspieszających metabolizm, oczyszczających i wielu innych wartości.
Tymczasem, niewielu zdaje sobie sprawę jak wiele składników zaliczających się do grupy superfoods jest
wokół nas. W Superkoktajlach znajduje się lista produktów polskiego pochodzenia, które można bez
problemu znaleźć w lokalnych sklepach.
Z Katarzyną Błażejewską-Stuhr może być tylko pysznie!
Osiągnięcie statusu bestsellerów dotychczas wydanych trzech książek o koktajlach dowodzi, że związek
zdrowia i smakowitości jest czymś czego wszyscy poszukują. Myśląc o polskich superfoods, jako składnikach
koktajli, łatwo można pominąć takie produkty jak jarmuż, burak, czy kapusta. Trudno wyobrazić sobie
pyszny koktajl stworzony na bazie takich warzyw. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, po serii książek Koktajle
przeszła na kolejny poziom zaawansowania. Tworząc Superkoktajle, czyli kompozycje składników
o największej ilości wartości odżywczych, utrzymała wysoko zawieszoną przez siebie poprzeczkę walorów
smakowych. Nowe przepisy są superzdrowe i superpyszne. Superkoktajle Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr to
dbałość o zdrowie i dostarczanie prawdziwej feerii smaków swojemu podniebieniu.

Wśród superskładników owocowych koktajli, znajdziemy m.in. aronię, jagody, żurawinę, imbir, gruszkę,
jeżyny a także warzywa. Bazą niektórych koktajli jest mleko roślinne. Autorka podaje rozwiązania jak
niedużym nakładem pracy mieć mleko z orzechów laskowych, kokosowe lub żytnie zawsze pod ręką.
Wydawnictwo Zwierciadło Sp. z o.o.

Superkoktajle są uporządkowane za pomocą dziesięciu rozdziałów, każdy dotyczy innej grupy składników bazowych koktajli. Przygoda zaczyna się od rozdziału Superjagody, poświęconego koktajlom z roślin jagodowych. Zaliczają się do nich: aronia, agrest, jagody, porzeczki, winogrona, truskawki i wiele innych. Najważniejsze właściwości tych owoców to wysoka zawartość witaminy C, minerałów i silne działanie przeciwutleniające. Wysokie spożycie roślin jagodowych opóźnia procesy demencji, poprawia pamięć i logiczne myślenie. W
przepisach kolejnych dwóch rozdziałów główną rolę grają nasiona i zboża. Czwarty i piąty rozdział podaje zbiory przepisów na bazie ziół i warzyw liściastych. Ostrych wrażeń zmysłowych dostarczy rozdział szósty zatytułowany Supershot, czyli jak pysznie wkomponować w koktajle chili, imbir, czosnek, miętę i wiele innych. Kolejne rozdziały składają się z przepisów na bazie kolorowych owoców i warzyw: superczerwonych, superpomarańczowych, superbiałych i superzielonych.
Nie zabraknie efektu zaskoczenia. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, jako dietetyczka i doświadczona autorka książek ma do przekazania szereg ciekawostek dietetycznych. Każdy rozdział poprzedzony jest opisem najważniejszych
właściwości składników bazowych, jakich dotyczy, każdy przepis wzbogacony kolejnymi ciekawostkami. Można się z nich dowiedzieć, że spożywanie wiśni podnosi wydajność snu, czerwona papryka ma więcej witaminy C niż
cytryna, a papryczka chili na kilka godzin przyspiesza metabolizm o 25-30%.

KONKURS
Zadanie konkursowe brzmi: Napisz, dlaczego chciałbyś otrzymać ten zestaw książek. Najciekawsze komentarze umieszczone pod tym tekstem (dla zalogowanych) nagrodzimy. Konkurs potrwa do piątku, do godziny 17.00.

WYNIKI:
Zestaw książek otrzymuje:
- Alex
- Angie
- Promyczek

Gratulujemy! Ze zwycięzcami skontaktujemy się mailowo.

WIDEO: Monika Mrozowska o wychowaniu dzieci. „Wszystko załatwiamy rozmową”

źródło: przeAmbitni.pl/x-news

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zielonagora.naszemiasto.pl Nasze Miasto