Gwiazdą IV Targów Wyposażenia Gastronomii, Handlu i Biur SAS INNOWACJE 2017, które odbywają się 22 i 23 marca 2017 w zielonogórskiej Palmiarni jest Kurt Scheller, krytyk kulinarny, znany z telewizyjnych programów.
Jest to impreza dwudniowa, targi odbywaja się w środę i czwartek (22 i 23 marca). Ich celem jest prezentacja nowości branżowych dla profesjonalnej gastronomii, handlu detalicznego i hurtowego oraz biur.
Targi te nie są jedynie wystawą sprzętu, ale i miejsce bezpośredniej sprzedaży. W imprezie bierze udział ponad 50 wystawców.
Honorowym gościem targów jest Kurt Scheller, który w Polsce mieszka od 1990 r. To były szef kuchni m.in. hotelu Bristol, Sheraton oraz Rialto. Od 2002 r. prowadzi własną akademię kulinarną. Znany jest też z kulinarnych programów telewizyjnych, w których był jurorem. W trakcie imprezy w Palmiarni Szwajcar zaplanował 5 pokazów kulinarnych dla uczestników.
W gotowaniu w Palmiarni pomagały mu wybrane osoby z publiczności. Jedna dostała nawet na pamiątkę fartuch MasterChefa. Mistrz przygotował m.in. pomidory z nadzieniem serowym z krewetkami. Niektórzy zielonogórzanie jedli krewetki po raz pierwszy,ale przyznali, że smakują świetnie.
Po pokazie mistrz rozdawał autografy na pocztówce ze swoim wizerunkiem. Po taką pamiątkę ustawiła się wielka kolejka.
Wideo
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!