Dodaj zdjęcie profilowe

avatarAleksandraM.

Zielona Góra

Penne z cieciorką

2012-12-01 13:29:40

Przepis na w miarę szybki i pożywny obiad. W ciągu zaledwie 20 min zaspokoić może nie jedno podniebienie. Doskonały zarówno dla osób dbających o linię jak i tych, którzy nie spożywają mięsa, choć jestem pewna, że zaskoczyć może również nie jednego mięsożercę.


Składniki (Porcja dla 2 osób):
- 250 g makaronu penne (ja użyłam razowego)
- 1 puszka pomidorów bez skóry
- 1 puszka cieciorki
- ½ papryczki chili
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka curry
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- bazylia
- oregano
- natka pietruszki


Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać i podsmażyć na 1 łyżce oliwy. Dodać pomidory z puszki i dusić ok. 10 min do momentu aż sos zgęstniej. Następnie dodać curry, cukier, sól i pieprz wedle uznania oraz oregano i bazylię. Dusić kolejne 3 min. Cieciorkę odsączyć i opłukać na sitku i połączyć z sosem. Dusić jeszcze przez 2 min. Podawać z makaronem penne i natką pietruszki. Smacznego  

Jesteś na profilu AleksandraM. - stronie mieszkańca miasta Zielona Góra. Materiały tutaj publikowane nie są poddawane procesowi moderacji. Naszemiasto.pl nie jest autorem wpisów i nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanej informacji. W przypadku nadużyć prosimy o zgłoszenie strony mieszkańca do weryfikacji tutaj

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.