4 przepisy na najsłynniejsze kanapki świata. Z łatwością przyrządzisz w domu
Croque Monsieur, czyli chrupiący pan z Francji
Składniki: 4 kromki chleb tostowego 4 plastry sera 8 plastrów szynki z indyka marki Konspol 2 łyżki musztardy Dijon 100 g startego parmezanu Składniki na sos: 100 ml mleka 50 g masła 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku Sos: Rozpuszczamy w rondelku masło i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy przesianą mąkę i intensywnie mieszamy. Dodajemy mleko, sól oraz pieprz. Gotujemy przez 10 minut energicznie mieszając. Przygotowanie: Cztery kromki chleba smarujemy musztardą, kładziemy ser, szynkę z indyka marki Konspol i polewamy odrobiną sosu. Nakładamy kromkę chleba i również polewamy sosem, a następnie przykrywamy i posypujemy startym parmezanem. Kanapki wstawiamy go nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 8 minut. Zobacz też: Panini z łososiem a’la gravlax