MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wiśnie są bogate w kwas askorbinowy i potas oraz pełne...
fot. R Khalil / Pexels

Brudna Dwunastka 2024. To lista najbardziej zanieczyszczonych warzyw i owoców. W nich znajduje się najwięcej chemii

10. Wiśnie

Wiśnie są bogate w kwas askorbinowy i potas oraz pełne przeciwutleniaczy. Ich jedzenie zalecane jest osobom z problemami sercowymi, bezsennością. Aby w pełni cieszyć się ich smakiem i korzyściami zdrowotnymi, najlepiej spożywać je tylko w sezonie, wybierając te z lokalnych upraw i wolne od pestycydów. Niezależnie od pochodzenia, zawsze należy je dokładnie umyć przed spożyciem.

Zobacz również

Awanturował się na stacji w Ostrowcu – stanie przed sądem

Awanturował się na stacji w Ostrowcu – stanie przed sądem

Poszukiwany mieszkaniec Pińczowa trafił za kraty

Poszukiwany mieszkaniec Pińczowa trafił za kraty

Polecamy

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód