Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chleb, który jemy nie zawsze jest zdrowy. Czego nie jeść? Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? Jak go przechowywać?

Dzień Dobry TVN
Pixabay
Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? Jak go przechowywać? Którego pieczywa nie jeść?

- Chleb jest podstawą naszej diety, tylko musimy dokonywać bardzo dobrych wyborów – powiedziała dietetyk Maria Jagiełło, która wyjaśniła także dlaczego warto jeść pieczywo ciemne zamiast jasnego. Piekarka Justyna Roszkowska zdradziła, jak rozpoznać chleb razowy od białego pieczywa barwionego karmelem. Opowiedziała także, jak wygląda produkcja pieczywa. Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? I jak go przechowywać?

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Te produkty powodują cukrzycę u Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Chleb, który jemy nie zawsze jest zdrowy. Czego nie jeść? Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? Jak go przechowywać? - Gazeta Lubuska

Wróć na zielonagora.naszemiasto.pl Nasze Miasto