Co się nie sprawdziło?
W 2018 wieszczyliśmy nadejście food mashupów, czyli połączeń dwóch potraw w nietypowy sposób: pizza burger, kebab z czekoladą, lody owinięte w bekon itp. Pomysł na Sushito w Warszawie zdaje się przemijać, a poza popularnymi bąbel waflami nie pojawiło się nic, co skradłoby serca warszawiaków.
Nie przyjęła się także żywność na bazie konopi oraz potrawy wzbogacane o olejek konopny. Wciąż próżno szukać w Warszawie także miejsc serwujących egzotyczne mięso, no chyba, że mówimy o stekach ze strusia. Przewidywania jednak pokazywały, że wkrótce zaczniemy jeść koźlinę.
Z napojów fermentowanych, jak na razie, wzięciem cieszyć się może woda spod ogórków, ale z pewnością nie mało znana kombucha. Dieta paleo nie zawojowała świata tak mocno, jak sądzono, ale tzw. jedzenie Raw jest w stolicy do pewnego stopnia obecne.
A czym zajadać się będziemy w 2020 roku? [przycisk]a;Oto nasza galeria przypuszczeń;7487439[/przycisk]
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?