MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
POMIDORY...
fot. unsplash.com

Na takie połączenia warzyw lepiej uważać. Przez to warzywa szybciej gniją i tracą swoje właściwości

POMIDORY
Produkcja etylenu przez pomidory odbywa się w umiarkowanym tempie, można je więc przechowywać w spiżarni do 7 dni po osiągnięciu dojrzałości. Jednakże, ponieważ narażenie na etylen może negatywnie wpłynąć na wiele innych owoców i warzyw, zdecydowanie zaleca się przechowywanie pomidorów samych w koszyku.

Co zaskakujące, nie zaleca się przechowywania ich w lodówce, ponieważ może to wpłynąć na smak. Aby przetrwały dłużej, pomidory można przechowywać w zamrażarce przez 2 miesiące.

Zobacz również

„Myszy” kąsały do samego końca. W nagrodę zdobyły cenny bonus

„Myszy” kąsały do samego końca. W nagrodę zdobyły cenny bonus

Uroczyste obchody 110-lecia Ochotniczej Straży Pożarnej w Wiślicy [ZDJĘCIA]

NOWE
Uroczyste obchody 110-lecia Ochotniczej Straży Pożarnej w Wiślicy [ZDJĘCIA]

Polecamy

Myśleli, że nikt nie zauważy? Dlaczego trenerzy dziwnie się zachowują?

Myśleli, że nikt nie zauważy? Dlaczego trenerzy dziwnie się zachowują?

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta

HIT DNIA
Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta