MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
11 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Każdy dodatek do żywności musi być bezpieczny dla zdrowia i...
fot. Zdjęcie ilustracyjne/Obraz RitaE z Pixabay

Tańsze zamienniki w wędlinach. Sprawdź za co płacisz i co jesz! Nie kupuj "oczami"

Każdy dodatek do żywności musi być bezpieczny dla zdrowia i życia konsumentów. PFPŻ informuje, że „Dodatek do żywności" (substancja dodatkowa do żywności) oznacza każdą substancję, która w normalnych warunkach ani nie jest spożywana sama jako żywność, ani nie jest stosowana jako charakterystyczny składnik żywności, bez względu na swoją ewentualną wartość odżywczą, której celowe dodanie, ze względów technologicznych, do żywności w trakcie jej produkcji, przetwarzania, przygotowywania, obróbki, pakowania, przewozu lub przechowywania powoduje, lub można spodziewać się zasadnie, że powoduje, iż substancja ta lub jej produkty pochodne stają się bezpośrednio lub pośrednio składnikiem tej żywności. (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności).

Zobacz również

Korki nawet nocą. Drogowcy ostrzegają o utrudnieniach związanych z budową Obwodnicy

NOWE
Korki nawet nocą. Drogowcy ostrzegają o utrudnieniach związanych z budową Obwodnicy

Szymon Weirauch: Jestem gotowy do rywalizacji. Mam nadzieję, że będę numerem jeden

NOWE
ROZMOWA
Szymon Weirauch: Jestem gotowy do rywalizacji. Mam nadzieję, że będę numerem jeden

Polecamy

Jaki french jest teraz modny? Tylko ten z żółtymi końcówkami

HIT DNIA
Jaki french jest teraz modny? Tylko ten z żółtymi końcówkami

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Najlepsza sałatka z brokułami i kurczakiem. Poznaj pomysł na zdrowy lunch

HIT DNIA
Najlepsza sałatka z brokułami i kurczakiem. Poznaj pomysł na zdrowy lunch