Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Mieszkańcy Strzępinia dbają o swoją wieś. Wspólnie posadzili nowe drzewa

NOWE
Mieszkańcy Strzępinia dbają o swoją wieś. Wspólnie posadzili nowe drzewa

Wypadek na torach w Łysomicach pod Toruniem. Jest ofiara śmiertelna. ZDJĘCIA

Wypadek na torach w Łysomicach pod Toruniem. Jest ofiara śmiertelna. ZDJĘCIA

Polecamy

Pędził 112 km/h przez miasto. Przed świętami stracił prawo jazdy

Pędził 112 km/h przez miasto. Przed świętami stracił prawo jazdy

Więcej policyjnych patroli na drogach podczas Wielkanocy

Więcej policyjnych patroli na drogach podczas Wielkanocy

Żagańska Żaglica z workiem medali! Jak oni pływają!

Żagańska Żaglica z workiem medali! Jak oni pływają!