Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

Rodzinny Piknik Strażacki na osiedlu Bzianka w Rzeszowie

Rodzinny Piknik Strażacki na osiedlu Bzianka w Rzeszowie

Fundusze europejskie dla przedsiębiorców na inwestycje, efektywność energetyczną, OZE

Fundusze europejskie dla przedsiębiorców na inwestycje, efektywność energetyczną, OZE

Polecamy

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Przegląd tygodnia od 22.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (22.03-28.03.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (22.03-28.03.2020)