Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby obniżyć koszt produkcji niektórych wędlin dodaje się...
fot. Zdjęcie ilustracyjne/Obraz _Alicja_ z Pixabay

Tańsze zamienniki w wędlinach. Sprawdź za co płacisz i co jesz! Nie kupuj "oczami"

Aby obniżyć koszt produkcji niektórych wędlin dodaje się substancji, które wiążą wodę i zwiększając objętość wędliny. Szczególnie w dużych zakładach mięsnych stosuje się m.in. emulgatory. Polska Federacja Producentów Żywności Związku Pracodawców wyjaśnia, że "„emulgatory” to substancje umożliwiające utworzenie lub utrzymanie jednorodnej mieszaniny dwóch lub większej liczby niemieszających się faz, takich jak olej i woda w środkach spożywczych.

Zobacz również

Wypadek pod Krakowem. Dachował samochód osobowy

Wypadek pod Krakowem. Dachował samochód osobowy

Wypadek pod Krakowem. Dachował samochód osobowy

Wypadek pod Krakowem. Dachował samochód osobowy

Polecamy

Biedronka obniży ceny, aby sprzedać więcej. Spółka mówi też o wojnie z Lidlem

Biedronka obniży ceny, aby sprzedać więcej. Spółka mówi też o wojnie z Lidlem

Przegląd tygodnia od 15.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 8.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (8.03-14.03.2020)

Przegląd tygodnia od 8.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (8.03-14.03.2020)