Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
5. Mięso na grillu lepiej się upiecze, jeżeli dociśniemy je...
fot. Lukasz Gdak

Obalamy 10 mitów na temat grillowania [zdjęcia]

5. Mięso na grillu lepiej się upiecze, jeżeli dociśniemy je do rusztu kilka razy w trakcie pieczenia. Nie róbcie tego. Chyba, że lubicie mięso suche jak wiór, bez smaku. Dociskanie mięsa powoduje, że wypływa z niego nie tłuszcz, tylko znajdujące się w nim soki. To samo dzieje się wtedy, gdy przekroimy kawałek mięsa by sprawdzić czy jest upieczone i grillujemy je dalej.

Wideo: Jak zostać mistrzem grillowania?źródło: Agencja TVN/x-news

Zobacz również

Uroczystości odpustowe w parafii świętego Józefa Robotnika w Kielcach [ZDJĘCIA]

Uroczystości odpustowe w parafii świętego Józefa Robotnika w Kielcach [ZDJĘCIA]

Specjalny pociąg wyruszył z Katowic do Cieszyna. Europejska podróż nad granicę

NOWE
Specjalny pociąg wyruszył z Katowic do Cieszyna. Europejska podróż nad granicę

Polecamy

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Przegląd tygodnia od 29.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 29.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (22.03-28.03.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (22.03-28.03.2020)