MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

MM-kowy kulinarny przepis na kokosowe choineczki

AleksandraM.
AleksandraM.
AleksandraM.
Nie znam łatwiejszego przepisu na ciastka. Nie dość, że banalnie prosty, to składniki wykorzystane w przepisie są ogólnodostępne i całkiem niedrogie.

Składniki:- 4 jajka- 400 g wiórek kokosowych- ¾ szklanki cukru- 1 opakowanie polewy czekoladowej- posypka do ozdoby- 1 łyżka margaryny
Przygotowanie:Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy pianę z białek, a żółtka ucieramy z cukrem na gładka masę. Utartą masę łączymy z wiórkami kokosowymi, dokładnie mieszamy (najlepiej zrobić to ręką), a następnie dodajemy białko i także delikatnie mieszamy. Z tak powstałej masy formujemy małe stożki i układamy na blaszce delikatnie wysmarowanej margaryną. Uformowane „choineczki" wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na ok. 20-25 min. Po upieczeniu ciastka wyciągamy z pieca i pozostawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy polewą czekoladową i posypką. Smacznego  

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: MM-kowy kulinarny przepis na kokosowe choineczki - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na zielonagora.naszemiasto.pl Nasze Miasto